EILAT (IZRAEL)  -  SV. KATARINA (EGIPAT) - PETRA (JORDAN) - 2 ili 3 dana

2 DANA SV. KATARINA TURA iz EILATA


DAN 1
Polazak iz Tabe i ulazak u Egipat. Transfer do Sv. Katarine, smještaj i noćenje.

DAN 2
Ranojutarnje ustajanje kako bi se uspeli na Mojsijevu goru, gdje je Mojsije je primio od Boga Deset zapovijedi. Ona se nalazi južno od samostana Sv. Katarine, a izdiže se na visinu od 2.285 metara. Ovaj izlet podoban je samo za iskusne planinare i za ljude dobre tjelesne kodnicije. Nakon silaska s Mojsijeve gore slijedi susret s ostatkom grupe koja nije išla na uspon te zajednički posjet samostanu sv. Katarine, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.569 metara, na poznatom mjestu Burning Bush. Povratak u hotel na doručak i pakiranje te transfer do granice Taba i povratak u Eilat.


3 DANA: EILAT - SANTA CATHERINA - CAIRO - EILAT TOUR


 DAN 1

Polazak s graničnog prijelaza Taba na granici Izraela s Egiptom. Upoznavanje i asistencija. Transfer do St. Catherine's. Noćenje.


DAN 2

Ranojutarnje ustajanje kako bi se uspeli na Mojsijevu goru, gdje je Mojsije je primio od Boga Deset zapovijedi. Ona se nalazi južno od samostana sv. Katarine, a izdiže se na visinu od 2.285 metara. Ovaj izlet podoban je samo za iskusne planinare i za ljude dobre tjelesne kodnicije. Nakon silaska s Mojsijeve gore slijedi susret s ostatkom grupe koja nije išla na uspon te zajednički posjet samostanu sv. Katarine, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.586 metara, na poznatom mjestu Burning Bush. Povratak u hotel na doručak i pakiranje te transfer u Kairo. Noćenje u Kairu.

 

DAN 3

Uživanje u cjelodnevnom posjetu u Kairu koji uključuje posjet jednom od sedam svjetskih čuda: velike piramide te posjet egipatskom muzeju, uključujući Tut Ankh Amun kolekciju. U popodnevnim satima posjet starim kairskim  crkvama, kao što su Sv. Sergio, viseća crkva i sinagoga Ben Ezra. Transfer natrag do graničnog prijelaza Taba te povratak u Eilat.


 

3 DANA: EILAT - SANTA CATHERINA - PETRA - EILAT TOUR


 

DAN 1 

Polazak s graničnog prijelaza Taba na granici Izraela s Egiptom. Upoznavanje i asistencija. Transfer do St. Catherine's. Noćenje.

 

DAN 1

Ranojutarnje ustajanje kako bi se uspeli na Mojsijevu goru, gdje je Mojsije je primio od Boga Deset zapovijedi. Ona se nalazi južno od samostana sv. Katarine, a izdiže se na visinu od 2.285 metara. Ovaj izlet podoban je samo za iskusne planinare i za ljude dobre tjelesne kodnicije. Nakon silaska s Mojsijeve gore slijedi susret s ostatkom grupe koja nije išla na uspon te zajednički posjet samostanu sv. Katarine, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.586 metara, na poznatom mjestu Burning Bush.

Povratak u hotel na doručak i pakiranje. Vožnja do Nuebe i transfer trajektom do Aqabe. Po dolasku, kratko razgledavanje Aqabe i nastavak do Petre. Noćenje u Petri.


DAN 3 

Ulazak u drevni grad Petra kroz slavni "Siq" - uski prirodni klanac koji je omogućavao tajni ulaz u Petru. Slijedi šetnja kanjonom na čijoj se završnici nalazi poznata spomenička ritznica. Nastavak šetnje do Amfiteatra, Kingsovih grobnica, Rimske tržnice i još mnogo toga, a putem ćete čuti priču o Nabatejcima koji su Petru kao glavni grad utemeljili na "Spice Route". Ručak će biti poslužen u obliku švedskom stola u jednom od hotela u Petri. Slijedi povratak u Eliat preko graničnog prijelaza Aravaha.